Web archief

Met Mapout Software kunt u alle printbestanden van uw systeem (iSeries & pSeries, IBM Power Systemen, Unix, Linux en Windows omgeving) indexeren en later oproepen en visualiseren. Op deze wijze kunt u uw spools onafgedrukt ordenen en als elektronische documenten gebruiken. Een fijne  oplossing als u zoekt naar een software applicatie om uw facturen elektronisch (en vindbaar!) te archiveren.

U kunt deze spools automatisch doorsturen naar een netwerk of PC printer, naar een bestand of naar een IP adres. De module geeft u de mogelijkheid een volledige spool te archiveren op verschillende externe dragers zoals een CD-Rom, een optische schijf of een harde schijf.

De oplossing is volledig op de gebruiker toegespitst. Heden ten dage zoekt de gebruiker veelal nog in gearchiveerde papieren documenten. Met een elektronisch archiveringssysteem zal dit de werkgewoontes van de gebruikers ingrijpend veranderen. De gebruikers dienen dus te begrijpen dat deze nieuwe manier van werken niet alleen het werk van de IT afdeling makkelijker maakt, maar ook dat de productiviteit en efficiëntie omhoog gaat zodat het bedrijf uiteindelijk geld bespaart.

Mapweb
Geïndexeerde bestanden die met Mapout zijn gegenereerd kunt u met Mapweb benaderen. Mapweb maakt het mogelijk via een webbrowser toegang te krijgen tot de gearchiveerde en geïndexeerde spoolfiles. Alle gebruikers krijgen hierdoor de mogelijkheid om opgeslagen informatie te consulteren, zonder dat er hiervoor specifieke software op alle PC's geïnstalleerd moet worden; een veilige en snelle zoekmethode.

Met deze interface hebben de gebruikers de volgende mogelijkheden:

  • Het zoeken van één of meer specifieke bestanden uit het hele archief
  • Documenten bekijken in PDF, TXT of XLS formaat
  • E-mailen van documenten
  • Printen van documenten

Als Administrator kunt u:

  • Toegang managen op basis van gebruikers- en groepsprofielen
  • Voorgedefinieerde zoekdefinities creëren
  • Personaliseren van de interface

Om Mapweb te gebruiken is er een webserver en een databaseserver vereist.